Bourbon jako řemen
Foto: archiv

Hlava mi nebere, jak je možné, že Koval Distillery v Chicagu, první palírna ve městě po stu, možná dokonce sto padesáti letech, dosud unikala mé − poměrně zbystřené, pokud jde o whisky − pozornosti. Ale stalo se a náprava byla monumentální. Přišel jsem k ní tak trochu náhodou v Makru při natáčení šotu o letošním Světovém dni koktejlů.

Celkem nenápadná, řekl bych přímo sporá půllitrová lahev s minimalistickou etiketou, na níž jsem četl "Bourbon whiskey *Distilled in Chicago".

reklama

Propracovaným a přísným reglementem sešněrovaná produkce bourbonu vyžaduje − kromě řady dalších požadavků −, aby byla whiskey vyrobena ve Spojených státech, zrála v nových vypálených sudech nejméně dva roky a v základu vstupujícím do výrobního procesu bylo nejméně 51 procent kukuřice. S tímto vědomím jsem ochutnal první doušek.

Sedmačtyřicet objemových procent alkoholu o sobě dalo okamžitě vědět.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.