Je všechno v pořádku?
Foto: Shutterstock

I gastronomie prožívá své módní vlny. Před časem jsme chtěli začít vařit jako naše babičky, pak přišly silné příběhy… Teď nejspíš někde v Česku existuje Vysoká škola obsluhy (klasické tříleté bakalářské studium, kde si v roli profesorů přivydělává elita z Václaváku a Staromáku), na níž budoucí číšnice a číšníky učí jedinou otázku: Je všechno v pořádku? Poslední dobou se jí totiž v našich restauracích nedá utéct.

A zpravidla platí, že čím horší podnik, tím víckrát a taky v méně vhodných momentech ji slyšíte. Třeba v restauraci Deer, jež si v dobrém žertu říká finediningová, jsem ji slyšel pokaždé, když něco nebylo v pořádku: notnou dobu přede mnou stála prázdná sklenka od vína, chléb k polévce byl jak žula… Má upřímná reakce by samozřejmě byla, že v pořádku není vůbec nic. Jenže v takovémhle podniku není v pořádku ani taková reakce, protože prostě nic nezlepší.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.