Je všechno v pořádku?
Foto: Shutterstock

I gastronomie prožívá své módní vlny. Před časem jsme chtěli začít vařit jako naše babičky, pak přišly silné příběhy… Teď nejspíš někde v Česku existuje Vysoká škola obsluhy (klasické tříleté bakalářské studium, kde si v roli profesorů přivydělává elita z Václaváku a Staromáku), na níž budoucí číšnice a číšníky učí jedinou otázku: Je všechno v pořádku? Poslední dobou se jí totiž v našich restauracích nedá utéct.

A zpravidla platí, že čím horší podnik, tím víckrát a taky v méně vhodných momentech ji slyšíte. Třeba v restauraci Deer, jež si v dobrém žertu říká finediningová, jsem ji slyšel pokaždé, když něco nebylo v pořádku: notnou dobu přede mnou stála prázdná sklenka od vína, chléb k polévce byl jak žula… Má upřímná reakce by samozřejmě byla, že v pořádku není vůbec nic. Jenže v takovémhle podniku není v pořádku ani taková reakce, protože prostě nic nezlepší.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.