Méně je více
Foto: Lukáš Bíba

Ještě zmenšíme porce, takže jídla budou i levnější. A budeme lidem říkat, ať si klidně objednají tři předkrmy, vysvětlil mi svou představu moderní gastronomie šéfkuchař výborné restaurace La Loca (na obrázku) Radim Gerlich. Podnik sídlí v kosmopolitním hotelu Mosaic House pod Karlovým náměstím a podobně kosmopolitní je i Gerlich: špičkovou italskou kuchyni poznal u pražského restauratéra Riccarda Lucqueho, v La Loce se ale inspiruje celým středomořským pásem od Evropy až po Izrael a Libanon.

V jeho menu proto najdete vše od italských těstovin a rizota přes jehněčí s tahini až po hummus nebo hamshuku. A taky se kromě česneku připravte na chilli, zázvor nebo koriandr. Mottem La Loky je, že společně chutná lépe. Tedy že lidé sedí u velkého stolu plného různých jídel a společně po malých porcích ochutnávají. Jenže to je v Česku pořád trochu problém. "Takový je dnes trend v Berlíně nebo Londýně, Češi si ale pořád rádi drží svůj talíř," říká šéf Mosaic House Nah-Dja Tien, jenž má na vizitce skromně napsáno The Boss.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.