Méně je více
Foto: Lukáš Bíba

Ještě zmenšíme porce, takže jídla budou i levnější. A budeme lidem říkat, ať si klidně objednají tři předkrmy, vysvětlil mi svou představu moderní gastronomie šéfkuchař výborné restaurace La Loca (na obrázku) Radim Gerlich. Podnik sídlí v kosmopolitním hotelu Mosaic House pod Karlovým náměstím a podobně kosmopolitní je i Gerlich: špičkovou italskou kuchyni poznal u pražského restauratéra Riccarda Lucqueho, v La Loce se ale inspiruje celým středomořským pásem od Evropy až po Izrael a Libanon.

V jeho menu proto najdete vše od italských těstovin a rizota přes jehněčí s tahini až po hummus nebo hamshuku. A taky se kromě česneku připravte na chilli, zázvor nebo koriandr. Mottem La Loky je, že společně chutná lépe. Tedy že lidé sedí u velkého stolu plného různých jídel a společně po malých porcích ochutnávají. Jenže to je v Česku pořád trochu problém. "Takový je dnes trend v Berlíně nebo Londýně, Češi si ale pořád rádi drží svůj talíř," říká šéf Mosaic House Nah-Dja Tien, jenž má na vizitce skromně napsáno The Boss.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.