La Farma
Foto: Kateřina Čupová

Nová vinohradská restaurace La Farma, otevřená v dubnu, slibovala přinejmenším překvapení. Na webu ji zdobí hodně dlouhý přírodní tklivý příběh, jak je dnes v módě. A taky lehce kýčovitý reklamní videoklip Koko Čoko. V době mé návštěvy ji ale pro změnu nezdobilo žádné menu − ani stálé, ani denní. "Každý den uvaříme, co nakoupíme. Přes den máme denní menu a večer pak přidáváme další věci," řekl mi do telefonu majitel Michal Pagáč.

Ano, dávno je z toho nejhorší gastronomické klišé na světě. Jenže menu podniku, tedy dokud ještě bylo na webu, vůbec nevypadalo špatně. Pečená husí játra, zauzené kachní prso, králík na česneku, to vše v moderním balení. Menu bylo (a stále i je) krátké, ale dostanete na něj prostě chuť. Zeptal jsem se proto Pagáče, co všechno si mohu dát k jídlu, když přijdu kolem třetí hodiny. Odpověděl, že určitě něco vymyslíme. Super recenze na Tripadvisoru jsem samozřejmě radši přehlédl, protože jsou prostě… Tripadvisor.

reklama

Nenápadná kvalita

La Farma sídlí v přízemí činžáku v zastrčené vinohradské ulici kousek od Flory a po příchodu si nejste hned jisti, v jakém podniku jste se vlastně ocitli. Interiéry restaurace definují podobně spolehlivě jako menu a ten v La Farmě není úplně jednoznačný; trochu vkusu tady a trochu kýče tamhle. Budu konkrétní: uvidíte kolem sebe poctivý dřevěný nábytek a střízlivé barvy, které vždy ukazují i na střízlivost v menu; taky ale nepřehlédnete malý falešný krb s umělým praskáním v zadní stěně, udělané z odřezku dřeva, za čímž cítíte poctivou českou italskou restauraci.

Provedení jídel je zde tak čisté, že jsem se i po třetím chodu s chutí zeptal na dezert, což se mi běžně nestává.

Pagáč sám obsluhuje a musím říct, že je velmi vstřícný i sympatický. Zkusil pro mě z kuchyně dostat i zmíněná husí játra, a když ani coby majitel neuspěl, nabídl mi udělat menší předkrm ze salátu se zauzeným kachním prsem. K němu jsem objednal ještě kulajdu (45 korun) a taky králíka s pečeným česnekem, pyré z brambor a mrkve, špenátem a demi glace (205 korun). Menší deficit nastal při výběru vína: v La Farmě nepochopitelně rozlévají jedno bílé a jedno červené od stejného francouzského vinařství, což zavání koncem 70. let. "Teprve uvidíme, jaký bude zájem," vysvětlil to Pagáč.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Jak Petr Holec hodnotí kulajdu a králičí.
  • Kdo šéfuje v La Farmě kuchyni a zda restaurace stojí za návštěvu.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.