Food Lab Restaurant
Foto: Kateřina Čupová
Jakákoli restaurace nazvaná Laboratoř jídla vás asi úplně nechytne za srdce. Až moc evokuje pokrm ve zkumavkách a místo kuchařů zadumané vědce v bílých pláštích. Může to ale být příznačný název: mnohé moderní špičkové restaurace dnes často doopravdy připomínají laboratoře jídla, v nichž si týmy kuchařů hrají nad talíři s pipetami a dalším spíš laboratorním než gastronomickým nádobíčkem. Krátce: jedna Laboratoř jídla − přesněji Food Lab, otevřela před několika měsíci u pražského staroměstského Kozího plácku.
reklama
Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře
- Jak působí a je koncipovaný prostor Food Labu?
- Proč zdejší jídlo nejde popsat jedním vzorcem?
- Co si Petr Holec objednal a jak mu chutnalo?