QQ Asian Kitchen
Foto: Kateřina Čupová

Když se v restauraci podíváte na jídlo, obvykle ve vás hned vzbudí nějakou emoci. Radost, smutek, překvapení, nepochopení, hrůzu… Té naštěstí poslední dobou ubývá, co v televizi méně vaří herci. Když jsem se na jídlo podíval v nenápadném asijském bistru QQ Asian Kitchen, které koncem loňského roku otevřelo v zastrčené ulici na Výtoni, přepadla mě hned radost. V kuchyni tady nic nekašírují, nekomplikují ani nepřehánějí. Na talíři vám prostě přinesou jednoduše dokonalé jídlo.

reklama

Neříkejte bistru QQ Sansho 2, i když se to logiky nabízí. Jeho majitelé i šéfkuchaři, Nyoman Purnata a Lee Chang, se totiž potkali v pražské restauraci Sansho, jejíž britský majitel Paul Day miluje asijské vůně, chutě a ingredience i jejich křížení. Day je známý perfekcionista a perfekcionisté jsou určitě i Purnata s Changem. Interpretace asijské kuchyně v QQ je ale přece jen jednodušší a taky výrazně levnější než v Sansho, které za ni od Michelinu opakovaně dostává Biba. Jednodušší nicméně neznamená horší, to by byla dezinterpretace.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Jaký má vliv na sestavení menu původ obou šéfkuchařů?
  • Co si Petr Holec dal a jak mu chutnalo?
  • Jak mají sestavené menu a jak se během dne proměňuje?
Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.