Prasátko pro štěstí
Foto: Archiv výrobce

Zajímal ho recept. Jak ten sulc dělám, že je tak dobrý? Usmála jsem se.

"To je jednoduché. Potřebuješ šestinohé prase a lahev kvalitního sektu," odpověděla jsem.

reklama

Nadzvedl obočí. Čekala jsem dotaz na šestinohé prase, ale jeho překvapilo něco jiného. "To jsem nikdy neslyšel. Vaříte vepřové v šumivém víně?" zeptal se.

"Kdepak," řekla jsem. "Vařím ho ve vodě. Ten sekt při vaření piju."

Řeč byla o novoročním sulcu, mé oblíbené specialitě, kterou už řadu let dělám pro rodinu a přátele. Vodítkem mi byla před lety nenápadná věta v kuchařce, kterou za první republiky vydal hoteliér Šroubek. Restaurace ve známém hotelu na Václavském náměstí byla vyhlášená skvělým servisem a výtečnými specialitami. "Nový rok vítáme vepřovým rypáčkem," stojí v knize. A vlastně proč ne? A tak jsem začala dělat vepřový sulc.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.