Restaurace Khomfi
Foto: Kateřina Čupová

Člověk by skoro řekl, že přinejmenším gastronomicky je v pražském Karlíně dávno plno. Nějakou restauraci, bistro, hospodu, kavárnu nebo vinotéku tu snad najdete v každém domě, pomalu už se sem nevejde ani slušná herna. Nemám to sice ze dvou nezávislých zdrojů, ale právě v Karlíně je nejspíš největší počet restaurací na metr čtvereční z celé Prahy. A vidíte: v lednu tady stejně otevřelo asijské bistro Khomfi. To thajsky znamená lampion a ty se v Asii vypouštějí s přáním lepší budoucnosti. V Khomfi hostům určitě přejí dobrou chuť.

reklama

Nové bistro vlastní dva Asijci a asijsky se taky prezentuje. Menu je proto trochu thajské, vietnamské i indonéské. Prostě taková jihovýchodní asijská fúze, jak by se řeklo, ještě než tohle slovo vyšlo z módy a začalo zavánět kulinářskou prošlostí. Majitelé podniku se prezentují jako kamarádi s "nadšením a vášní pro dobré jídlo", které poznali na svých cestách Asií nebo jim ho kdysi doma vařila máma. Odtud i nápis Asian Comfort Food zvenku podniku, což vždy zavání nějakou nostalgií k minulosti.

Ta vás ovšem uvnitř určitě nepřepadne, tedy pokud jste stejně jako já kdysi ve "starém" Karlíně taky nebydleli a na stejnou adresu nechodili pro přátelsky předražená francouzská vína, sýry a paštiky. Ale dost minulosti! Khomfi je velmi moderní, nadmíru současný, světlý a vkusně zařízený prostor, byť mě tu úplně nepřepadla "atmosféra zenu", o níž majitelé píšou na webu.

Ano, buddhu tu najdete na baru, jinak ale jde o bistro, které si klidně může říkat evropské, protože tak prostě vypadá. Podnik sídlí v rohovém činžáku s velkými okny do ulice a tvoří ho hlavní jídelna s barem plus malá zastrčená místnost, jíž bych neřekl salonek. Stoly jsou dřevěné, stropní klenby cihlové a u venkovní zdi se sedí na širokých okenních parapetech. Jde o příjemný prostor hrající pastelovými barvami, který nikdo naštěstí nevylepšil nějakým "gastro kýčem".

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Jídlo v Khomfi je trochu na způsob...
  • Co dodává polévce lehkou štiplavost?
  • Jakého mořského živočicha by se v bistru Petr Holec nebál, dokud by nepocházel z Polska?
Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.