I kdybyste náhodou nepropadli pizze s bůčkem, zajděte si do Amana jen na dezert a kafe. Stojí to za to.
Foto: Radek Vebr

Riccarda Lucqueho a Emanuela Ridiho spojuje několik věcí. Oba jsou Italové, mají restaurace v Praze a nově vlastní také "pizzerie": Lucque podnik Amano na pražském Poříčí a Ridi provozuje Manú Praga na konci nedaleké Revoluční ulice. Slovo pizzerie jsem dal radši do uvozovek, protože v Česku má horší konotace − často znamená veřejnou vraždu italského jídla po česku. Navíc nové "pizzerie" Lucqueho i Ridiho nejsou zaprvé jen pizzerie, protože si v nich dáte i jiné tradiční italské jídlo. A zadruhé v nich dělají "gurmet" pizzu, jak oba říkají: v Amanu pomocí netradičních ingrediencí, zatímco v Manú Praga prostě tím, že tu pečou pravou neapolskou pizzu.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.