Francouz Gaël Dandelot provozuje v Praze obchod se sýry.
Foto: Libor Fojtík
Původně přijel do Prahy učit fyziku a chemii, stesk po kvalitních sýrech však Gaëla Dandelota přiměl změnit obor.
A tak si Francouz v Praze otevřel obchod a už přes devět let úspěšně přesvědčuje Čechy o kvalitách nepasterizovaných sýrových výrobků.
Do sýrového butiku v pražské Lucerně vstupuje postarší elegán s baretem. "Bonjour, co tu máte za nepasterizované sýry, s'il vous plaît?" ptá se majitele, dvaačtyřicetiletého Gaëla Dandelota stojícího za dlouhatánským pultem, ve kterém vystavuje i přes sto sýrů. Ačkoliv je Fransýr schovaný v jedné z nenápadných postranních pasáží, stačí jít rovnou za nosem. Z krámku se chodbou line nezaměnitelná lehounce štiplavá sýrová vůně.
reklama
Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře
Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.