Francouz Gaël Dandelot provozuje v Praze obchod se sýry.
Foto: Libor Fojtík
Původně přijel do Prahy učit fyziku a chemii, stesk po kvalitních sýrech však Gaëla Dandelota přiměl změnit obor. A tak si Francouz v Praze otevřel obchod a už přes devět let úspěšně přesvědčuje Čechy o kvalitách nepasterizovaných sýrových výrobků.

Do sýrového butiku v pražské Lucerně vstupuje postarší elegán s baretem. "Bonjour, co tu máte za nepasterizované sýry, s'il vous plaît?" ptá se majitele, dvaačtyřicetiletého Gaëla Dandelota stojícího za dlouhatánským pultem, ve kterém vystavuje i přes sto sýrů. Ačkoliv je Fransýr schovaný v jedné z nenápadných postranních pasáží, stačí jít rovnou za nosem. Z krámku se chodbou line nezaměnitelná lehounce štiplavá sýrová vůně.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.