Když steak, tak jedině z Polska!
Foto: Shutterstock

Za novou pražskou restaurací MeatEater stojí evropský šampion v barbecue Daniele Govoni. A jeho podnik fakt stojí za to, tedy jestli se ještě nebojíte jíst maso. Ochutnal jsem v MeatEateru skvělý tatarák s koriandrem, husí foie gras terinu s pistácií i několik steaků. Nic ale netrumflo fantasticky křehký a šťavnatý rib eye. "Je z Polska," zaskočil mě Govoni. Tohle hovězí před pár lety vyhrálo mezinárodní soutěž machrů přes steaky a je jen dalším smutným důkazem, že nejhorší jedovaté blafy, co si dovážíme z Polska, nejsou ve skutečnosti tak úplně "z Polska": bývají tam jen "vyrobené" pro bratry Čechy, kteří tak milují slevy.

reklama

Z pražského Bistra Kaprova je nově "menší sestra" holešovického SaSaZu jménem Hanzu. A i když mě konec dobrého italského bistra mrzí, není důvod ke smutku. Kuchyni Hanzu vede bývalý zástupce šéfkuchaře, tedy sous chef SaSaZu Robbert van de Berg, a jak jsem pochopil nejen z jeho vynikajících asijských mini tacos, plněných tortil, bude Hanzu důstojnou náhradou za Bistro Kaprova. Jen se místo italského vína připravte na japonské pivo.