Architektura domu dokazuje, že modernistický princip propojení vnitřního a venkovního prostoru lze pořád rozvíjet.
Foto: Ester Havlová
Od počátku se vše odehrávalo s vědomím, že dům má odrážet potřeby, životní styl a vkus stavebníka. Vzniklo reprezentativní, do přírody umně začleněné rodinné sídlo s nadčasovými rysy, které přináší radost uživatelům, stejně jako kolemjdoucím.

Dům se nachází nedaleko Labe, v borovicovém lese protkaném soustavou písčitých cest změkčovaných posypem z jehličí, které jsou ideální pro běžce nebo cyklisty. V dohledu nejsou kopce, takže lze dlouhé kilometry držet tepovou frekvenci podle toho, jak to komu vyhovuje. Stavba, kterou projektoval ateliér A69 architekti, je nicméně z těch, jež člověku pátrajícímu po zajímavých architektonických počinech zrychlí tlukot srdce.

Na první pohled je patrné, že investoři chtěli ve svém obydlí dosáhnout co nejvyšší kvality − a architekti jim ji také poskytli. Celek podporuje spousta propracovaných detailů a originálních řešení.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.