Jak se z vizážistky stane majitelka restaurace?
Ve svém oboru jsem dosáhla maxima, líčila jsem na prestižních módních přehlídkách, na karlovarském festivalu a byl čas posunout se dál. Chtěla jsem Čechům představit vietnamskou kuchyni, spolu s podnikem na Jiřáku jsme v Praze jako první nabídli polévku Pho Bo.
Patří tento silný vývar pořád mezi nejprodávanější?
Vůbec ne, každý host se sem vrací na něco jiného. V létě jdou nejvíc saláty nebo jídla typu Bún bò Nam Bô, v zimě právě polévky. Kromě pho ale máme v nabídce několik dalších, třeba thajskou s kokosovým mlékem.
Nedávno jste již předplatné aktivoval
Je nám líto, ale nabídku na váš účet v tomto případě nemůžete uplatnit.
Tento článek pro vás někdo odemknul
Obvykle jsou naše články jen pro předplatitele. Dejte nám na sebe e-mail a staňte se na den zdarma předplatitelem HN i vy!
Navíc pro vás chystáme pravidelný výběr nejlepších článků a pohled do backstage Hospodářských novin.
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení
Využitím nabídky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Přihlaste se,
nebo si jen přečtěte odemčený článek bez přihlášení.
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet.
Děkujeme, teď už si užijte váš článek zdarma
Od tohoto okamžiku můžete číst neomezeně HN na den zdarma. Začít můžete s článkem, který pro vás někdo odemknul.
V e-mailu máte odkaz k nastavení hesla a dokončení registrace. Je to jen pár kliků, po kterých můžete číst neomezeně HN na den zdarma. Ale to klidně počká, zatím si můžete přečíst článek, který pro vás někdo odemknul.
Pokračovat na článekVaříte podle rodinných receptů?
Do čtrnácti let jsem žila ve Vietnamu a vařit mě učila babička. Tam jsem dostala základy, ale pak jsem se přestěhovala za maminkou do Prahy a začala žít víc v evropském stylu. Lyžuji, chodím do baru, hodně cestuji a právě v zahraničí sbírám inspiraci pro nové pokrmy. Nejen v Asii, ale třeba i v newyorském Momofuku americko-korejského šéfkuchaře Davida Changa. Nevařím podle receptů, spíš experimentuji, zkouším různé variace.
Které vietnamské jídlo je podle vás nejsmyslnější?
Asi salát s kuřecím masem a citronovou trávou. Je to lehoučké a voňavé jídlo, v němž se snoubí jemné rýžové nudle, orestované kuřecí maso, lehká citronová tráva a pikantní chilli. Skutečná lahůdka.