Evžen Hejsek
Foto: HN – Martin Svozílek
"Jako každý pražský Pepík jsem kdysi toužil mít chalupu na horách. Moc se mi líbilo v severních Čechách a v Hotelu Petřín jsem strávil jednoho hezkého Silvestra. To mi bylo asi dvaadvacet," vypráví šedesátiletý Evžen Hejsek, jak vyměnil velký svět pražských restaurací za horskou romantiku.

Od útlého mládí jsem pracoval v pohostinství a po sametové revoluci jsem si v Praze pronajal několik restaurací, ale nájmy rostly, až se to nedalo udržet. V té době jsem se dozvěděl, že je na prodej můj starý známý Hotel Petřín - jeho majitel byl tenkrát na dlouhodobé dovolené, to znamená ve vazbě, a tak jsem jednal s bankou a nakonec jsem to koupil.

Petřín se nám podařilo po dvouletých opravách otevřít v roce 2000 a byla to tehdy velká sláva s ohňostrojem, protože předchozí majitelé s domem zacházeli tak, že byl nakonec úplně vybydlený.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.