František Strnad, majitel Pivovaru Belvedér v Železné Rudě
Foto: HN - René Volfík
"Piva se dříve dělala daleko slabší, třeba skláři měli nárok na to, že dostávali šest až deset piv denně. Kdyby měli pít dneska dvanáctky nebo třináctky, moc by toho nevyfoukli," říká František Strnad, majitel pivovaru Belvedér v Železné Rudě. Velký článek o zajímavých mini-, malých a středních pivovarech najdete v IN magazínu Hospodářských novin ve středu 19. června.

První část muzea jsme postavili hlavně pro děti, jsou tu různí skřítkové a strašidla. Najdete tu ale i osoby, které tu žily ve skutečnosti. Teď zrovna moje sestra vyrábí kdysi slavného Seppa Rankla, což byl strýček Karla Klostermanna a známý šumavský silák.

Ve druhé části muzea uvidíte starší exponáty z pivovarů, které už dnes dávno pivo nevaří. Na Šumavě bylo kdysi na padesát pivovarů.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.