S chovem včel začal Jaroslav Lstibůrek před deseti lety.
Foto: HN – Martin Svozílek
Letošní sezona byla pro včelaře jednou z nejhorších za poslední desetiletí. Vyrazit na výlet s chutí medu se ale vyplatí i tak. V Pasečnici na okraji Českého lesa ochutnáte nejen jeho různé druhy, ale především medové víno. Pro někoho možná překvapivě může být i suché.

Kdy a kde lidé poprvé popíjeli alkohol, se už asi nikdy nedozvíme. Podle řady vědců ale oním nejstarším alkoholickým nápojem nebylo pivo ani víno, ale nejspíš tekutina vyrobená kvašením medu a ovoce.

"Dříve se medoviny pilo hodně a vypadala úplně jinak, tu dnešní byste asi celý večer popíjet nemohli," říká Jaroslav Lstibůrek, jenž si na výrobě medoviny a medového vína založil živnost.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.