„Pečeme vlastní chleba, děláme svoji šunku a ze zvěřiny, kterou chováme ve vlastní oboře, pro naše hosty vaříme nejrůznější speciality,“ říká majitel Gasthausu Trummer.
Foto: Tomáš Hájek
Ještě před nějakými dvaceti lety byl malý kousek východního Rakouska, obklopený Slovenskem, Maďarskem a Slovinskem, nevýznamným, zapomenutým koutem. Oblastí, jež nemá Alpy ani horská plesa. Přesto se Burgenland dokázal vzchopit a nabídnout nejen domácím, ale i zahraničním návštěvníkům zábavu, sport, zdraví a skvělé služby. Sladké současnosti však předcházelo několik hořkých omylů.

Když se v roce 1983 rozhodla největší ropná společnost v Rakousku ÖMV, že v údolí kolem městečka Stegersbach udělá několik cvičných vrtů, aby pod povrchem našla ložiska ropy, nikdo ještě netušil, že tím položila základ turistického ruchu v tomhle dosud nevýznamném městečku. 

„Všechny pokusy byly marné. A tak byl po čtyřech nebo pěti letech jediným nálezem termální pramen. To bylo v roce 1989. Vládě ale trvalo dalších skoro osm let, než vymyslela, jak s léčivou vodou naložit,“ vysvětluje situaci ve Stegersbachu ředitel marketingu zdejší turistické kanceláře Richard Senninger. 

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.