kava zuzana smajlerova
Foto: foto: HN - Zuzana Šmajlerová
Je s údivem, že jednou z nejžhavějších gastronomických lokalit v okolí Pálavy se stala kavárna. Ne víno, ale dobrá káva láká o víkendu davy návštěvníků k posezení na zahrádce fary ale i v jejich nově zrekonstruovaných útrobách.

Jestli v Česku v poslední době vzniklo místo, které by mohlo být prototypem zdařile zvládnuté turistické destinace, Café Fara bude mezi prvními. Majitelé dokázali přitáhnout hosty především svou láskou ke kávě a důrazem na poctivé zpracování všeho okolo. Ať už jsou to nápoje odvozené od espressa, alternativní metody přípravy nebo třeba jen koláče a dorty ke kávě - ve všem je patrný cit pro kvalitu a snaha přinést na stůl to nejlepší.

Věhlas kavárny je natolik silný, že se zejména o víkendech dostává na hranici provozní kapacity (je tam zkrátka “narváno”). Pokud spěcháte, nebo vám rušné prostředí vadí, vydejte se na faru mimo špičku.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.