ovce
Foto: HN – Zuzana Šmajlerová
Na podobná místa, jako je farma Košík, čekáme v Česku už léta a pořád jich není dostatek. Skloubit fungující farmu zaměřenou na ovčí produkty, špičkové ubytování a provoz restaurace zaměřené čistě na suroviny z farmy a sezónu, to chce kumšt.

Energické majitelce farmy Dagmar Havlové se to ale v Košíku daří a vy se tam můžete v sezóně kdykoliv zajet podívat.

Jádro produkce těží z unikátního chovu romanovských ovcí, pěstování vlastní zeleniny a z napojení na tradice slovenské sýrařské výroby. Část produkce můžete nakoupit v přímém prodeji, část můžete ochutnat přímo v restauraci na farmě, kde vládne zkušený šéfkuchař Václav Košnář. Jestli může někdo dát české kuchařské scéně lekci v sezónním vaření s maximálním využitím místních surovin, bude to právě on.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.