Mistelle de Muscat
Foto: Lenka Požárová
Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, špenát aj.) vyhrály cenu Gourmand Cookbook Awards The Best Cookbook Series of the World, se vydala ochutnávat svět. Reportáže z jejích cest za jídlem vycházejí v IN magazínu Hospodářských novin.

Výprava na jižní Moravu, to není jen víno nebo folklór. Ve Velkých Bílovicích visí na spoustě domů cedule s nápisem "broskve", kterými je kraj pověstný. Kilo za patnáct korun. Před deštěm se zas schováváme v bylinkami provoněné firemní prodejně společnosti Sonnentor. Oči nemůžeme odtrhnout od regálů plných nejrůznějších čajů, koření a sušenek.

Obaly čajů nesou často tváře skutečných sedláků, nikoli bezejmenných modelů. Každý čaj má navíc číslo šarže, podle které je dohledatelné, který sedlák, kdy a kde sklidil danou surovinu. Směs růžového pepře, mletých jahod, květů růže, kousky malin, koriandru a vanilky z nové řady kořenicích směsí mě dostala. Pokud chcete nahlédnout do tajů výroby, přijeďte na bylinkové slavnosti (viz tipy).

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.