Základní surovinou pro výrobu falafelu je římský hrách, zvaný častěji cizrna.
Foto: Johana Pošová
Cizrna se na tyto vegetariánské karbanátky dlouho máčí, potom následuje mletí nabobtnaných zrn a čekání na správnou teplotu oleje. Když se první z karbanátků v hrnci nerozpadne, máte vyhráno a můžete prostírat na arabskou hostinu mezze.

Vypadá to úplně jednoduše: falafel jsou na první pohled prostě takové obyčejné karbanátky z luštěniny. Jenže připravit tuhle arabskou specialitu tak, aby nebyla tvrdá jako šutr a zároveň se při smažení nerozpadala, je kumšt. Chuťové ladění je v tomhle případě hračka, klíč k dokonalému falafelu je zkrátka v konzistenci.

Základní surovinou pro výrobu falafelu je římský hrách, zvaný častěji cizrna. Zrna této luštěniny mají tvar podobný lískovým oříškům a také, když se tepelně upraví, mají lehké oříškové aroma.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.