Eliška Marková z Ambiente Brasileiro, aktuální mistryně ČR v otevírání ústřic.
Foto: HN – Libor Fojtík
Za větrného dne kuchařům na pódiu na Staroměstském náměstí tuhly prsty zimou, na jejich výkonu se to ale příliš nepodepsalo. Historicky první vítězka 11. mistrovství ČR v otevírání ústřic, Eliška Marková z restaurace Ambiente Brasiliero, zvládla třicet "belonek" za 3 minuty a 17 sekund.

Kdo dal na počasí, strávil poslední březnový den doma v teple, ideálně s šálkem horkého čaje v ruce. Centrum pražského Starého města ale bylo plné lidí. Nábřeží obsadili maratonci a Staroměstské náměstí si pro sebe zabrali aktéři 11. českého mistrovství v otevírání ústřic.

Nejlepší z nejlepších byla letos Eliška Marková z restaurace Ambiente Brasiliero, jediná žena mezi 15 soutěžícími profesionály. Její recept na úspěch? "Nebát se, jít do toho naplno," doporučuje sympatická tmavovláska, kterou po celou soutěž z pod pódia povzbuzovali osobní fanoušci, kteří ji přijeli podpořit až z rodných Dačic.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.