Uzbecká restaurace Samarkand sídlí na pražské Kampě.
Foto: HN - Lukáš Bíba
Nově otevřený podnik Samarkand sídlí v místě, kde už několik restaurací zkrachovalo. Díky dobré uzbecké kuchyni ale má šanci se udržet. I protože uzbecká kuchyně je navzdory své cizokrajnosti českému strávníkovi celkem přístupná.

Pokud nesnesete jídelní lístek s překlepy (gramatickými i faktickými) a obsluhu, která čas od času zapomene přinést příbory, první uzbecké restauraci v Praze se raději vyhněte. Pokud se přes obojí dokážete kvůli dobrému jídlu a exotickému zážitku přenést, je Samarkand naopak podnikem, který byste neměli minout.

Samarkand otevřel poměrně nedávno na vyhlášené "špatné adrese" v Říční ulici na pražské Kampě, kde žádný provozovatel dlouho nevydrží. Pamětníci povodní v roce 2002 si jistě vzpomenou na restauraci C'est la vie, která tu sídlila a jejíž židle a stolky se vznášely na vodě pod vývěsním štítem s náhle mnohoznačným jménem restaurantu. Dlouho na stejném místě nevydržel ani neslaný nemastný Šafrán, který se snažil prorazit sloganem "Více než jen trochu jiná restaurace".

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.