Zmrzlina - ilustrační foto
Foto: Shutterstock
Jak to vypadá, když se zmrzlina vaří z mléka a šlehačky a když jí chuť nedávají aromata? Zmrzlinář Antonín Pudil ve Slaném a Kladně prodává melounovou a třešňovou, která chutná opravdu po ovoci. Drahý luxus? Kopeček za 10 nebo 12 korun mu dává slušný zisk. Prý i proto, že nevaří z drahých polotovarů.

Zmrzlinář Antonín Pudil vlastní dvě cukrárny, jednu ve Slaném a druhou v Kladně. V obou prodává kopečkovou zmrzlinu podle vlastních receptů. Když si líznete třešňové, je to jako utrhnout si třešeň ze stomu v sadu. Banán je banán. „Lidé se ptají, proč moje banánová zmrzlina není žlutá. A já jim odpovídám, proč by měla být žlutá? Copak banán je žlutý? To snad jedině kdybych do zmrzliny přidával i slupky,“ říká Antonín Pudil.

Zmrzlinu si vyrábí sám, bez přidaných éček a konzervantů. První takový „čistý“ recept na zmrzlinu si našel kvůli dceři, která trpěla potravinovou alergií a od té doby své zmrzliny stále vylepšuje. Když jsme spolu připravovali tento rozhovor, právě se vrátil nabitý novými nápady z „vysoké zmrzlinářské“, speciálního kurzu na výrobu zmzliny s těmi nejlepšími zmrzlináři z Boulogne a okolí.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.