Zimní festival o tomto víkendu oslaví pivo malých pivovarů v Oslavanech.
Foto: Thinkstock.com
Nefiltrovaná, kvasnicová nebo nepasterizovaná piva nabízí už pomalu každá hospoda. Co vám ale načepují do půllitru, když si je objednáte? Víte, jaké pivo těmito pojmy pivovarští označují?

Trochu jiná piva jsou v kurzu. Ať jde o piva z malých pivovarů, minipivovarů, piva nefiltrovaná, nepasterizovaná, kvasinková... Co vlastně slibuje pivo, na které hospoda láká takovou reklamou? Jaký zážitek od něj očekávat ve srovnání s oblíbenou výčepní klasikou?

Nefiltrované pivo

Jde o pivo, které neprošlo jednou z (mnoha) fází na pivovarské „výrobní lince“, tedy filtrací. Mělo by se k pípě dostat v takovém stavu, v jakém opouští ležácké tanky. Nefiltrované neznamená na rozdíl od mínění mnohých prakticky co kvasnicové pivo. Proč?

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.