"Paprikový" tvar, jasně červená barva, pevná dužnina a výrazná nasládlá chuť, to jsou poznávací znaky ferrari mezi rajčaty na omáčku.
Foto: Thinkstock.com
Lehké červené omáčky k těstovinám mají původ na jihu Itálie, není tedy divu, že se zde pěstují také nejlepší rajčata, z nichž se dají vyrobit. Odrůda San Marzano hýří aromatickými látkami, má pevnou dužninu a bohatou nasládlou chuť. Získává ji ze sopečné půdy na svahu Vesuvu i blízkosti moře.

Mezi oválnými, paprikovými rajčaty hraje už dlouho prim odrůda San Marzano. Má výraznou chuť a jasně červenou barvu. K tomu se snadno loupe, má pevnou dužninu a málo semínek, a tak se opravdu skvěle hodí k přípravě omáček k těstovinám, které mají stejně jako rajče San Marzano také původ na jihu italského poloostrova.

V italských provinciích Neapole, Salerna a Avellina se rajčata pěstují již od 16. století. O pár set let později se objevilo rajče San Marzano a sopečný popel z blízkého Vesuvu spolu s úrodnou půdou podhůří Apenin a mořským vzduchem vytvořily pro pěstování této výborné odrůdy podmínky přímo ideální.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.