Varna Plzeňského Prazdroje. Jen pár metrů odtud tým IHNED.cz vařil své vlastní pivo.
Foto: Shutterstock
V minipivovaru uprostřed areálu Plzeňského Prazdroje se experimentuje s pivy, která by se jednou mohla dostat na trh. Pivo, které tu uvařil tým HN, před sebou sice tak velkou budoucnost nemá, ale k pití je. Přečtěte si, jak jsme vařili polotmavého třináctistupňového Juniora.

V minipivovaru v areálu Plzeňského Prazdroje se testují všechny zdejší novinky. Ve srovnání s obrovskými nádobami, kde se o kousek dál vaří Gambrinus, vypadají tak trochu jako hračka pro panenky. My jsme si sem ale nepřišli hrát, máme tu důležitý úkol. Uvařit pivo, které by se dalo pít.

K dispozici máme kromě minipivovaru dostatek sladu a chmele na dva sudy piva, tedy akorát jedna várka, která se na tomto zařízení dá uvařit. Ve srovnání s tím, jak vaří pivo velké průmyslové pivovary, je to jako kapka v moři. "V Prazdroji je jedna várka 600 hektolitrů, v Gambrinu 840 hektolitrů," uvádí na pravou míru náš pocit, že hektolitr je pořádná dávka na jeden experiment, obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.