Odpovědnost za podvod s koňským masem si mezi sebou obchodníci přehazují jako horký brambor. Na systém, který má sledovat původ potravin, to vrhá nepěkné světlo.
Foto: Shutterstock
Kam si chodí pro maso šéfkuchaři, když chtějí vařit z kvalitní suroviny? Zeptali jsme se Romana Pauluse, Marka Fichtnera, Vladimíra Honzáka a Romana Dolejše, kdo dodává maso do jejich restaurací. Jsou to velké řetězce i malé farmy, které prodávají na farmářských trzích.

Lokální potraviny nacházejí stále častěji odbyt v dobrých restauracích. Přečtěte si pár tipů od šéfkuchařů. Dozvíte se, kdo dodává maso Romanu Paulusovi do michelinskou hvězdičkou ozdobené restaurace Alcron nebo kam si jezdí pro základní suroviny Vladimír Honzák z La Gare, když chce pro své hosty připravit kohouta na víně.

Šéfkuchař Marek Fichtner z hotelu Kempinski dává přednost bio hovězímu z Krušných hor a Roman Dolejš z Corinthia Towers si jezdí pro tlačenku na Jižní Město. Využijte jejich dobrých zkušeností.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.