Odpovědnost za podvod s koňským masem si mezi sebou obchodníci přehazují jako horký brambor. Na systém, který má sledovat původ potravin, to vrhá nepěkné světlo.
Foto: Shutterstock
Kam si chodí pro maso šéfkuchaři, když chtějí vařit z kvalitní suroviny? Zeptali jsme se Romana Pauluse, Marka Fichtnera, Vladimíra Honzáka a Romana Dolejše, kdo dodává maso do jejich restaurací. Jsou to velké řetězce i malé farmy, které prodávají na farmářských trzích.

Lokální potraviny nacházejí stále častěji odbyt v dobrých restauracích. Přečtěte si pár tipů od šéfkuchařů. Dozvíte se, kdo dodává maso Romanu Paulusovi do michelinskou hvězdičkou ozdobené restaurace Alcron nebo kam si jezdí pro základní suroviny Vladimír Honzák z La Gare, když chce pro své hosty připravit kohouta na víně.

Šéfkuchař Marek Fichtner z hotelu Kempinski dává přednost bio hovězímu z Krušných hor a Roman Dolejš z Corinthia Towers si jezdí pro tlačenku na Jižní Město. Využijte jejich dobrých zkušeností.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.