Bez čepice z mléčné pěny a bez skořicového posypu. Takto má vypadat cappuccino.
Foto: HN – Matej Slávik
Vysoká čepice z mléčné pěny a posyp ze skořice nebo čokolády navrch? To jsou základní poznávací znaky špatně připraveného cappuccina. Přečtěte si, jak má správně vypadat a proč espresso macchiato může vypadat jako malé cappuccino i jako káva s kapkou mléčné pěny.

Jdou espresso a mléko dobře dohromady? I když pravověrní milovníci kávy budou říkat, že přidat mléko do kávy je hřích, zvlášť když připraveno z dobré suroviny, průměrný český kavárenský povaleč s nimi nesouhlasí. Popularita cappuccina v českých kavárnách o tom vypovídá mnohé.

I cappuccino ale má své zákonitosti. Ta první je základní. Ať už se v cestě za dobře udělaným nápojem, který kombinuje kávu s mlékem, pustíme kterýmkoli směrem, základ bude vždy stejný. Tím základem je espresso, patřičně doplněné a ozdobené mlékem a mléčnou pěnou. Podívejme se teď na dvě z nich – na espresso machiato a už zmíněné populární cappuccino.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.