Caffe latte a caffe latte macchiato, u něj se jako první do šálku připraví mléko, pozná se tedy i podle typické kávové tečky na povrchu.
Foto: HN – Matej Slávik
Zákonem dobrého caffe latte je snoubení kávy s mlékem. Přečtěte si, proč čerstvé mléko v kávě chutná lépe než z tetrapaku a proč je důležité, aby ho barista při napěnění nespálil. Záleží na tom totiž, jak vám bude káva chutnat.

V českých kavárnách patří k nejoblíbenějším, i když původně vzniklo jako pití pro děti. Když si objednáte caffè latte, dostanete opravdu velký hrnek. Ovšem kávy je v něm stejně jako v espressu. Zbytek nápoje o objemu více než 250 mililitrů tvoří mléko a mléčná pěna.

„Variantou caffè latte je latte macchiato. Při přípravě tohoto nápoje se nejdříve napění mléko, které se nalije do sklenice. Tam se během půl minuty mléčná pěna oddělí od mléka a utvoří na povrchu pevnější vrstvu. Espresso se nalévá až jako poslední a vytváří na povrchu nápoje typickou skvrnu od kávy,“ vysvětluje Adam Dvořák z Kávového klubu. „Je časté, že se po nalití espressa ve sklenici utvoří tři vrstvy. To je ale spíš bonus, nikoli nutnost.“

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.