Místní nabídku zvěřiny nemohu označit jinak než jako impozantní.
Foto: HN – Petr Zikmund
Jídlo v Kollerhofu je ukázkou toho, jak má vypadat poctivé řemeslo. Knedlíky jsou domácí, nudle mají barvu po vaječném žloutku a když si dáte kančí na jalovci, na talíři před vámi přistane jídlo, které vypadá jako podzimní poklad. Od rubínově matných brusinek po hromádku lehce dušeného zelí.

Když jsem kolegům hlásila, že přivážím zajímavý restaurační objev ze Šumavy, hleděli na mě spíše nevěřícně. Někteří tam jezdí často a jejich zážitky s tamní gastronomií jsou jemně řečeno... málo povzbudivé.

Je to trochu paradox: zatímco na severu, v Jizerkách nebo v Krkonoších, každý rok přibude několik zajímavých míst, kam se jít naobědvat, na jižní česko-německé hranici zůstává celková situace v tomhle ohledu spíše tristní.

 

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.