Čerstvé wasabi se do Česka dováží jen sporadicky, u sušeného se vyplatí dát pozor na kvalitu.
Foto: Shutterstock
Většina sušeného wasabi se vyrábí v Číně a jeho základní surovinou je bílý křen, upozorňuje Marek Hora, český ambasador japonské sushi asociace a šéfkuchař plzeňské ZEKE. Další díl seriálu o sushi věnujeme základním surovinám, bez kterých se při přípravě sushi neobejdete.

Když se nepočítá "náplň", základních surovin pro výrobu sushi je jen pár. Samozřejmě rýže, které jsme už věnovali samostatný díl sushi seriálu. Přečtěte si pár zajímavých informací i o těch dalších.

Wasabi

 

Japonský křen je univerzálním dochucovadlem pro všechny druhy a podoby sushi. Pro jeho přípravu se používají silné oddenky rostliny, která v přírodě roste kolem říček v horských oblastech Japonska. Ideální je samozřejmě čestvé wasabi, s ním se ale v českých podmínkách s pravděpodobností blížící se stu procentům nikdy nesetkáte.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.