Spíše než na kvalitě surovin záleží na mixu koření a aditiv.
Foto: HN - Jiří Koťátko
Ve slepém testu vyzkoušela šestičlenná porota HN a IHNED.cz kvalitu letošních špekáčků a buřtů. Test byl sice ryze subjektivní, přesto k němu naši porotci přistoupili velmi odpovědně. Hodnotili jediné kritérium, totiž jak jim špekáčky chutnají.

Ani zavřené dveře do kuchyňky nezabránily vůni opékaných špekáčků proniknout do nového newsroomu v Karlíně. Jen šest vyvolených ale dostalo příležitost také ochutnat, co se dá koupit v českých obchodech pod názvem špekáček nebo buřt či buřtík.

Test byl sice ryze subjektivní, přesto ho všichni brali velmi vážně. Byl slepý – žádný člen poroty tedy nevěděl, co má před sebou na stole. Tedy ani to, zda jde o levnou privátní značku, nebo o nákup z vyhlášeného řeznictví. Zadání bylo jednoduché – seřadit je podle chuti od nejlepšího po nejhorší.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.