Ochutnali jsme osm burčáků z pražských vinoték. Jeden měl netypickou barvu.
Foto: bb
V redakci jsme otestovali ve slepém chuťovém testu osm různých vzorků burčáku a částečně zkvašené hroznové šťávy z vinoték z malého kousku Prahy. Závěry laické poroty jsme porovnali s hodnocením Jana Čeřovského, autora blogu www.jizni-svah.cz. Podívejte se, nakolik se shodli a kolik vzorků označili za nepitelné.

Testovat burčák je ošemetná věc. Je to živý organismus, u kterého platí, že co bylo včera není dnes. Proto jsme nakoupili jednotlivé vzorky těsně před tím, než jsme je postavili před laickou porotu ve slepém testu. A aby burčáku neublížila ani cesta, nakoupili jsme je v blízkém okolí redakce, kde se test konal.

Nechali jsme otestovat osm vzorků deseti pečlivě vybraným členům redakce Hospodářských novin a IHNED.cz. Vzorky ochutnali, aniž by věděli, kde byl který koupen a z jaké odrůdy či vinařství pochází. Přidali k nim slovní hodnocení a přiřadili pořadí. Výsledky redakčního týmu jsme porovnali s názorem vinařského blogera Jana Čeřovského.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.