Italské barvy v jídle
Foto: Shutterstock
Majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque a jeho krajan Matteo De Carli z malé restaurace Casa de Carli se dočkali kuchařské pocty. Jako první v Česku dostali prestižní ocenění od Accademia Italiana della Cucina za to, že za hranicemi své země propagují a chrání italskou kuchyni.

Oba jsou z Itálie a oba mají restauraci v Praze, které natolik dobře propagují italskou kuchyni, že za to od "vlasti" získali ocenění. V Česku, kde Accademia Italiana della Cucina od roku 1998 působí, se tak stalo poprvé.

"Je hodně restaurací, které se v Praze i jinde pyšní italskou kuchyní a vlajkou, ale s italskou kuchyní nemají nic společného. V případě šéfkuchařů Riccarda Lucqueho a Mattea De Carliho je to jiné, jejich restaurace jsou výjimečné," vysvětlil generální tajemník akademie Paolo Petroni, proč jeho krajané cenu Premio Giovanni Nuvoletti a Buona Cucina 2014 získali. 

"Není to jen o jídle, ale také o používání surovin, o tom, jak restaurace funguje, jak se stará o hosty. Jsou to malé restaurace, ale na vysoké úrovni, a šéfkuchaři sami často předstupují před své hosty," doplnil delegát pražské organizace Giancarlo Bertacchini.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.