Italské barvy v jídle
Foto: Shutterstock
Majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque a jeho krajan Matteo De Carli z malé restaurace Casa de Carli se dočkali kuchařské pocty. Jako první v Česku dostali prestižní ocenění od Accademia Italiana della Cucina za to, že za hranicemi své země propagují a chrání italskou kuchyni.

Oba jsou z Itálie a oba mají restauraci v Praze, které natolik dobře propagují italskou kuchyni, že za to od "vlasti" získali ocenění. V Česku, kde Accademia Italiana della Cucina od roku 1998 působí, se tak stalo poprvé.

"Je hodně restaurací, které se v Praze i jinde pyšní italskou kuchyní a vlajkou, ale s italskou kuchyní nemají nic společného. V případě šéfkuchařů Riccarda Lucqueho a Mattea De Carliho je to jiné, jejich restaurace jsou výjimečné," vysvětlil generální tajemník akademie Paolo Petroni, proč jeho krajané cenu Premio Giovanni Nuvoletti a Buona Cucina 2014 získali. 

"Není to jen o jídle, ale také o používání surovin, o tom, jak restaurace funguje, jak se stará o hosty. Jsou to malé restaurace, ale na vysoké úrovni, a šéfkuchaři sami často předstupují před své hosty," doplnil delegát pražské organizace Giancarlo Bertacchini.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.