Restaurace Villa Richter
Foto: Villa Richter
Na hosty čeká foie gras s pistáciemi, lahodný humří krém či grilovaný candát. Firemní klientela může v Piano Nobile využít uzavřené salonky i možnost uspořádat degustaci vín.

V jednom z nejromantičtějších míst staré Prahy najdou hosté hned dvě restaurace - zatímco Terra je zaměřena na italskou gastronomii, luxusní Piano Nobile nabízí průřez českou a mezinárodní kuchyní v gurmet podobě.

Speciality české kuchyně necháme tentokrát stranou a pustíme se do průzkumu mezinárodně laděných jídel, při jejichž přípravě se šéfkuchař snaží používat netradiční suroviny i kreativní kombinace.

A také často pracuje s vínem či révou, jež má i na talíři připomínat, že se nacházíte uprostřed nejstarší české vinice.

Z předkrmů zaujme neotřelé chuťové propojení teriny z kachních jater s nasládlými ořechy, foie gras jsou totiž obalené v drcených pistáciích a na talíři je doprovází omáčka z portského vína doplněná karamelizovanými kuličkami vína, které jinak nasládlému pokrmu dodávají příjemnou svěžest.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.