Předseda Společnosti pro výživu Petr Tláskal
Foto: ČTK
Jídlo ve školních jídelnách je často považováno za nekvalitní a nezdravé. Sdružení Společnost pro výživu v čele s předsedou Petrem Tláskalem usiluje, aby to veřejnost vnímala jinak. Podle něj právě jídelny mají děti vést ke zdravému životnímu stylu.

České děti tloustnou. Za jejich nadváhu může nejen nedostatek pohybu, ale také špatné stravovací návyky. Že lze jíst zdravě a chutně i ve školních jídelnách dokázalo v úterý v Brně deset týmů z mateřských, základních a středních škol z celého Česka, které soutěžily o titul Nejlepší školní oběd.

Nabídku jejich tříchodového obědového menu pečlivě sledoval a ochutnával i předseda občanského sdružení Společnost pro výživu Petr Tláskal. Jako vedoucí lékař na oddělení léčebné výživy Fakultní nemocnice v pražském Motole dlouhodobě sleduje zdravotní stav mládeže, u níž roste počet dětí s nadváhou.

Pomoci se zlepšením tohoto stavu mohou právě i školní jídelny. "Takovéto soutěže slouží k tomu, aby se jídelny zamyslely nad modernějšími způsoby přípravy stravy," říká dietolog.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.