Foodparade 2013
Foto: HN – Branislav Račko
Dorty v podobě zvířat, degustační menu pražských i regionálních restaurací, souboj kuchaře-amatéra s ostříleným profesionálem Zdeňkem Pohlreichem i rychlá příprava lososových filetů. Foodparade v pražském Trojském zámku má o víkendu co nabídnout.

Losos na různé způsoby je nejčastější rybou na stolech v českých restauracích. A to i přesto, že povědomí o jeho nutričních hodnotách prospěšných lidskému tělu oproti skutečným mořským rybám je trochu nadnesené. O tom, že je zdravý a na jídelníček patří, ale rozhodně není sporu.

"Losos dobře chutná, je téměř bez kostí a navíc dobře vypadá," vysvětluje oblibu ryby Petr Stádník, šéfkuchař společnosti Makro. Ta je společně s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky nováčkem letošního foodfestu. A do zahrady Trojského zámku tak přenáší i české mistrovství ve filetování čerstvého lososa.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.