Šéfkuchař Jan Punčochář v restauraci Le Terroir
Foto: HN - Jiří Koťátko
Podnik Grand Cru zaznamenal posilu, která přinese nejen kvalitu do kuchyně restaurace v domku u Petrského náměstí, ale i potřebný zájem hostů. Přichází sem šéfkuchař a spolumajitel restaurace Le Terroir Jan Punčochář. Láká ho prý spojení restaurace s barem.

Šéfkuchař restaurace Le Terroir, která se léta objevovala v michelinských doporučeních, Jan Punčochář bude šéfkuchařem nové restaurace Grand Cru Restaurant & Bar v centru Prahy. Restaurace bude oficiálně otevřena 1. října.

Šéfkuchař tak přehodnotil svůj nedávný úmysl přijmout nabídku ze zahraničí.

Punčochář před časem médiím řekl, že restauraci Le Terroir, jejímž spolumajitelem byl, končí nájemní smlouva, kterou se rozhodl neprodloužit. Navíc prý dostal zajímavou nabídku ze zahraničí. Kvůli své nedávno narozené dceři a nabídce od Grand Cru, se ale rozhodl zůstat v Česku. 

reklama

"Chtěl jsem pracovat někde, kde bude skvělé víno a kde mi dají volnou ruku v kuchyni. Obojí jsem našel v Grand Cru. Spojení baru a restaurace mě hodně baví," řekl serveru Lidovky.cz.

V nové restauraci se bude podávat mezinárodní kuchyně Punčocháře a jeho týmu. "Žádná specializace, a tudíž žádné omezení. Budeme zkrátka vařit to, co nás bude bavit," uvedl šéfkuchař.

Restaurace Le Terroir, v níž Punčochář vařil deset let, několikrát získala michelinské ocenění Bib Gourmand neboli "dobré jídlo za přijatelné ceny".

Sám Punčochář loni skončil na třetím místě v anketě Zlatý kuchař. Vítězem byl Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a druhý byl Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron. Žebříček v anketě sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší.