Riccardo Lucque, šéfkuchař a majitel restaurací Aromi a La Finestra
Foto: HN – Martin Svozílek
Výsledky ankety o nejlepší restauraci vzešly z rezervací a zhruba 35 tisíc hodnocení uživatelů portálu restu.cz. Celkem bylo stanoveno deset kategorií, La Finestra in Cucina uspěla jako Restaurace roku 2014 i Top Luxus. Lidé při výběru restaurace víc než na odborníky dají na zkušenosti ostatních hostů.

Italský šéfkuchař a majitel podniku La Finestra in Cucina Riccardo Lucque, který přijel do Česka v roce 2002, sklízí letos poklonu za poklonou. Uspěl nejen u italských odborníků z Accademia Italiana della Cucina, kteří ho jako prvního v Česku ocenili prestižním uznáním za propagaci a kvalitu italské kuchyně, ale také u českých zákazníků.

V anketě rezervačního portálu restu.cz přiřkli jeho podniku titul Restaurace roku 2014, Top Praha i vítězství v kategorii Top Luxus.

"Je překvapující, že nejoblíbenější kuchyní v tuzemsku není ta naše, ale italská," připustil zakladatel portálu Pavel Suchánek.

Riccardo Lucque to vysvětluje tím, že skutečnou italskou kuchyni, která je lehká a zároveň poctivá, mají rádi lidé na celém světě. 

Kromě celkového vítěze ankety, která probíhala od začátku letošního roku, byli vyhlášeni vítězové dalších devíti kategorií. Restaurací s nejlepším servisem se tak stala Podolka u Zbraslavského pivovaru, nejpopulárnější je Výtopna restaurant, titul Top Česká si od hostů vysloužila U Modré kachničky II. Svoji TOP restauraci mají i jednotlivé kraje.

Do hodnocení bylo zapojeno celkem 2282 restaurací v Česku, které využívají webový rezervační portál. V celkových výsledcích jsou zahrnuty počet rezervací, počet hodnocení hostů, kteří následně podnik navštívili, i počet hvězdiček, které podniku dali. Organizátoři ankety uvádějí, že výsledky vzešly z více než sta tisíc vytvořených rezervací a 35 tisíc hodnocení uživateli portálu.

Z ankety zároveň vyplynulo, že většina hostů vybírá restauraci nikoliv na doporučení odborníků, ale spíš na základě zkušenosti lidí, kteří ji navštívili. Pro spokojenost je pro ně nejdůležitější kvalita kuchyně a servis.

Výsledky ankety:

Restaurace roku 2014 (vítěz Top 100 a Top 500): La Finestra in Cucina

Top SERVIS: Podolka u Zbraslavského pivovaru
Top RESTAURATÉR: Středověká krčma Dětenice
Top KUCHAŘ: Sushi bar Made in Japan
Top POPULÁRNÍ: Výtopna restaurant
Top v KRAJI:
Hlavní město Praha: La Finestra in Cucina
Jihočeský kraj: Olivier
Jihomoravský kraj: Restaurant Tulip
Karlovarský kraj: Sushi Sakura
Kraj Vysočina: Restaurant Tři knížata
Královéhradecký kraj: Středověká krčma Dětenice
Liberecký kraj: Chicago Grill

Moravskoslezský kraj: Guest Restaurant Français

Olomoucký kraj: Restaurace Santorini

Pardubický kraj: Cartellone
Plzeňský kraj: Saloon Roudná
Středočeský kraj: Babiččina zahrada

Ústecký kraj: Pizzeria CiaoCiao
Zlínský kraj: Potrefená Husa Zlín
Top ČESKÁ: U Modré kachničky II
Top LUXUS: La Finestra in Cucina
Top WEB: Dockhouse
Top PIVO: U Pinkasů

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.