Restaurant Le terroir
Foto: Restaurant Le terroir
Restaurant Le terroir proslavil šéfkuchař Jan Punčochář, který dodnes dohlíží na sestavování menu. Podávají se zde jen kompletní menu od 1890 do 3790 korun. Stálicí je tříchodové menu s kachním masem z chovu v Nantes.

Privátní restaurace v působivém prostředí gotických sklepů se během 10 let propracovala do absolutní špičky pražské gastronomie. Le terroir potěší náročné hosty, kteří kladou důraz na kvalitní gastronomii, profesionální servis a špičkové víno.

Restaurant Le terroir vznikl již před 10 lety v magickém sklepení románsko-gotického domu U Staré míčovny, nedaleko kostela sv. Jiljí. Podnik proslavil šéfkuchař Jan Punčochář, který se během desetileté kariéry v Restaurantu Le terroir zařadil mezi nejuznávanější kuchaře v metropoli. Na konci letošního léta ovšem předal žezlo šéfkuchaře svému dlouholetému zástupci Pavlu Pavlíkovi a v podniku dále funguje jako výkonný šéfkuchař, který již nevaří, ale dohlíží na sestavování menu.

To je však velmi důležité, neboť menu se mění pravidelně v intervalu čtyř až šesti týdnů, v závislosti na nabídce sezonních surovin, jako jsou houby, chřest, višně, třešně či lanýže. Kuchyně není vázána nijak teritoriálně a inspiruje se napříč celou Evropou. Důležitým faktorem úspěchu je také skutečnost, že v Restaurantu Le terroir funguje již několik let stejný tým, což zaručuje vysoký standard kuchyně i servisu.

Samozřejmostí je profesionální vybavení, sklenice Riedel, porcelán Rosenthal či příbory Christoffle, které podtrhují kvalitu privátní restaurace. A přestože atmosféra Restaurantu Le terroir působí velmi elegantně, nepřekračuje hranici snobství.

Tip

Ochutnejte výrazný zrající sýr Maroilles z Pikardie, který se vyrábí již od 10. století a patří mezi nejslavnější francouzské sýry.

V restauraci se podávají kompletní menu: obědové tříchodové menu stojí 1190, za večerní menu čtyřchodové zaplatíte 1650 korun, za šestichodové pak 1890 korun. Pokud si objednáte menu s párováním vín, jeho cena bude 2920, respektive 3790 korun.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.