Ilustrační snímek
Foto: gregoiremichaud.com
Dvojice podnikatelů v roce 2010 založila pekárnu La Petite France. Zboží nejprve prodávali na farmářských trzích, dnes už křupavými bagetami zásobují hotel Hilton. Majitelé nyní otevírají v Praze kamenný obchod a plánují expanzi do cukrářského odvětví.

Odjet do země galského kohouta pro víno a vrátit se s nápadem otevřít si v Praze francouzskou pekárnu může udělat každý. Ale odjet do země galského kohouta pro víno a po návratu si skutečně otevřít pravou francouzskou pekárnu se podařilo asi jen Janu Ivancovi a Filipu Nyklíčkovi.

Příběh nejkřupavější bagety s francouzským rodokmenem v Praze začal přesně takhle. Ivanco s Nyklíčkem chtěli původně dovážet do Česka kvalitní francouzská vína pro svoji restauraci. S touto myšlenkou odjeli v roce 2010 do Alsaska, aby se za pár dní vrátili domů nejen s několika kartony vína, ale i s řešením, jak dopřát Pražanům to, co dělá Francii Francií – kvalitní, jak říkají prémiové pečivo.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.