Čokoláda - ilustrační foto
Foto: brainscape.com
První ročník Festivalu čokolády nabídne ochutnávky i kulinářskou show. Každý z návštěvníků dostane lžičku, s níž může z čokoládové řeky nabírat, co sní. Po vzoru zahraničních festivalů, kde z čokolády vznikají i šaty, bude připravena módní přehlídka klobouků.

Teplou čokoládu, pralinky, tabulky, lízátka, ovoce v čokoládě nebo třeba ochutnávky z čokoládové řeky nabídne o prvním adventním víkendu v historickém centru Tábora první ročník Festivalu čokolády. Pro milovníky sladkých dezertů bude připravena na největší přehlídce svého druhu v Česku kulinářská show předních kuchařů a cukrářů.

O festivalu

Kdy:

reklama

od 28. listopadu 15.00 do 30. listopadu 17.00

Kde:

Tábor, společenský dům Střelnice

Vstupné:

pátek nebo neděle - dospělý 130 Kč, zlevněná 100 Kč

sobota - dospělý 150 Kč, zlevněná 120 Kč

třídenní vstupné - dospělý 350 Kč, zlevněná 250 Kč

děti do 6 let vstup zdarma

 

"Chceme veřejnosti nabídnout špičkovou čokoládu ve všech formách a podobách. Z festivalu si návštěvníci budou moci odnést i originální vánoční dárky v podobě čokoportrétu, fondue, vlastnoručně vyrobené čokolády s věnováním nebo květiny z plastické čokolády," uvedla mluvčí akce Lenka Horejsková. 

Děti si vyzkouší výrobu čokoládové figurky, lízátka z ovoce nebo perníku. Chybět nebudou ani fairtradeové produkty, poctivá regionální zmrzlina a kvalitní čokoládové pecky na potahování vánočního cukroví. Speciální novinkou budou čokoládové kalíšky s vybranými likéry. 

"Hned 13 vzorků klasických, ochucených, originálních a plantážních čokolád poteče v čokoládové řece, ze které budou moci zájemci do sytosti ochutnávat a vyhodnotit tu nejlahodnější. Bude mezi nimi i Mokaia francouzského čokolatiera Michela Cluisela, která získala ocenění čokoláda roku 2013," upozornila Horejsková.

Čokoládová socha i klobouky

Milovníci sladkých dezertů budou moci při práci sledovat kulinářskou show předních kuchařů a cukrářů, představí se třeba Lukáš Uher, Karolina Kocincová, David Šašek, Alena Kirpalová, Zbyněk Metelka a malování čokoládou předvede táborský šéfkuchař Hotelu Dvořák Martin Svatek. Soutěžní přehlídku dortů připraví na festival táborská Střední škola obchodu, služeb a řemesel. 

Součástí doprovodného programu bude divadlo, koncerty, degustace vín a také ojedinělá přehlídka čokoládových klobouků. V neděli mohou návštěvníci festivalu sledovat, jak vzniká čokoládová socha pod rukama Marie Hrbkové a být účastníky slavnostního zakončení s vyhlášením vítěze soutěže o nejhezčí dort. K návštěvě zve i zdejší Muzeum čokolády.