Pestrá nabídka pokrmů v restauraci Plevel.
Foto: Archiv restaurace Plevel
Málokoho by napadlo, že si ve vegetariánském podniku může objednat klobásu nebo tatarák. V restauraci Plevel je to ale možné. Šéfkuchaři se snaží přiblížit vizuální i chuťovou podobu tradičních jídel.

Svíčková na smetaně, výpečky s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem, klobása s křenem a hořčicí  to všechno patří mezi stálice české kuchyně, která má těžkou a nepříliš dietní pověst. Oproti ní stojí nabídka vegetariánských, veganských nebo raw podniků. Spojit tyto dva přístupy k vaření a začít servírovat odlehčenou českou kuchyni se rozhodli v restauraci Plevel. "Lidé, kteří z etických důvodů přestali jíst maso a živočišné výrobky, občas prostě dostanou chuť na tradiční české pokrmy. U nás si tato jídla mohou dopřát," vysvětluje zakladatel podniku Vojtěch Jílek.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.