Čaj Matcha se sklízí vždy ručně na začátku května - Ilustrační foto.
Foto: archiv MatchaTea.cz
Čaj matcha z jemně umletých lístků zeleného čaje zažívá boom. Údajně posiluje imunitu a urychluje spalování tuků. V Praze vznikl i matcha showroom, kde lidé mohou ochutnat celý sortiment.

Nejrychlejší způsob, jak si připravit čaj, je vzít sáček a zalít ho horkou vodou. Trochu více času a znalostí vyžaduje příprava směsi lístků a sušeného ovoce, které jsou dnes k dostání nejenom v čajovnách.

Keře, ze kterých se lístky získávají, rostou v jihovýchodní Asii, pěstují se ale také na Srí Lance nebo v Japonsku. A právě z japonských farem pochází populární matcha tea – stoprocentní zelený čaj starý více než 800 let, který dříve pili buddhističtí mniši a samurajové při obřadech. Před několika lety se rozšířil také do Evropy.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.