Čaj Matcha se sklízí vždy ručně na začátku května - Ilustrační foto.
Foto: archiv MatchaTea.cz
Čaj matcha z jemně umletých lístků zeleného čaje zažívá boom. Údajně posiluje imunitu a urychluje spalování tuků. V Praze vznikl i matcha showroom, kde lidé mohou ochutnat celý sortiment.

Nejrychlejší způsob, jak si připravit čaj, je vzít sáček a zalít ho horkou vodou. Trochu více času a znalostí vyžaduje příprava směsi lístků a sušeného ovoce, které jsou dnes k dostání nejenom v čajovnách.

Keře, ze kterých se lístky získávají, rostou v jihovýchodní Asii, pěstují se ale také na Srí Lance nebo v Japonsku. A právě z japonských farem pochází populární matcha tea – stoprocentní zelený čaj starý více než 800 let, který dříve pili buddhističtí mniši a samurajové při obřadech. Před několika lety se rozšířil také do Evropy.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.