Taneční klub a cocktail bar Le Valmont získal v prestižní soutěži Czech Bar Awards 2016 dva tituly: klub roku a nejlepší nový podnik.
Foto: gourmetguru
Uvnitř malého prostoru baru Le Valmont, kde se nachází jen pár míst k sezení a miniaturní taneční parket, na vás dýchne francouzská dekadence. A geniální barman Pavel Tvaroh, který zkoušel svůj koncept v Praze rok a půl, tu zřejmě nenašel dostatečnou klientelu.

Dekadence à la Valmont

Taneční klub a cocktail bar Le Valmont, pojmenovaný podle známého snímku Miloše Formana, funguje v podzemí pražského Uhelného trhu teprve pár měsíců. Přesto již stihl zabodovat v prestižní soutěži Czech Bar Awards 2016, v níž získal hned dva tituly: klub roku a nejlepší nový podnik. A Gourmetguru se tomu nediví, jde o záležitost velmi výběrovou. Uvnitř malého prostoru, kde se nachází jen pár míst k sezení a miniaturní taneční parket, na vás dýchne francouzská dekadence. Z pláten na stěnách se dívají kypré nahé ženy a u stropu červenými plamínky poblikávají umělé elektrické svíčky. Tenhle poněkud bizarní bárek rozhodně není pro každého − někdo okamžitě prchá, jiný s nadšením usedá. A objedná si třeba Le Gin Occulte by Žufánek, který známý český lihovarník začal vyrábět pouze pro tento podnik. Panák za 115 korun se může zdát hodně, ale za unikát se platí.

Geniální barman Tvaroh se vrátil do Londýna

Jen šťastné náhodě vděčí Gourmetguru za to, že ještě před svátky zašel na skleničku do vinohradského baru Lounge Bohemia. Ve všem netradiční podnik do slova a do písmene ukrytý v jednom z domů v Mánesově ulici totiž koncem roku definitivně zavřel vchodové dveře. Geniální barman Pavel Tvaroh zkoušel svůj koncept asi rok a půl, ale zřejmě v Praze nenašel dostatečně početnou a nadšenou klientelu. Inu, malé město. Od ledna už Tvaroh zase působí výlučně v Londýně. Tam patří k nejuznávanějším a nejznámějším lidem v oboru, v nesmírné konkurenci se pravidelně umísťuje snad ve všech žebříčcích nejlepších britských barmanů. Gourmetguru je smutný, protože na svůj oblíbený koktejl Bearlini − obdoba slavného Bellini, tedy prosecca s broskvovým nektarem, ovšem nikoli ve skleničce, ale v podobě gumových medvídků! − teď už nebude jezdit tramvají číslo 11, ale pouze letecky.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.