Bourbon vtiskl Rebel Yell mihotavě měděnou barvu a ve vůni vanilkovou lahodnost.
Foto: archiv
Bourbon whiskey Rebel Yell se hlásí k trendu, jenž se dá nazvat hybridizace zrajících obilných destilátů. Ta se projevuje kombinací dvou i více typů s cílem vytvořit "lepší", přinejmenším však "jinou" whisky.

Bourbon whiskey Rebel Yell, pojmenovaná mimochodem po bojovém pokřiku amerického Jihu proti Severu, neměla v Česku nikdy na růžích ustláno, sdílejíc tak svůj osud například s jinou pitelnou − v tomto případě skotskou − whisky Old Smuggler.

Americká receptura se zrodila v polovině 19. století; od samého počátku ji od hlavního proudu bourbonu, v němž ze zákona převažující kukuřici asistovalo žito, odlišoval decentně pšeničný odstín. Uplynulo více než 150 let a ejhle, pšeničný rebelant vzal žito na milost − a přesto neztratil tvář.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.