Jan Kvasnička, La Gare
Foto: Archiv La Gare
Pražská gastronomická scéna nezapomíná na francouzskou kuchyni a Gourmetguru je za to rád. Francouzské speciality v centru Prahy už osmým rokem připravuje brasserie La Gare. Role šéfkuchaře se na konci loňského roku zhostil Jan Kvasnička. Pro La Gare vymyslel zcela nové menu.

Prostory a okolí nádraží Gourmetguru nikdy neměl ve zvláštní oblibě. Francouzská brasserie La Gare, což v překladu právě nádraží znamená, představovala v posledních letech výjimku.

Brasserie, tedy francouzská restaurace s příjemnou, relaxační atmosférou, funguje vedle lahůdkářství a vinotéky (vše pod hlavičkou La Gare) v domě francouzské gastronomie blízko Masarykova nádraží od roku 2009. Gourmetguru ji má spojenou s výtečnou cibulačkou a dalšími tradičními francouzskými pokrmy z vařečky šéfkuchaře Romana Dolejše.

Na přelomu roku se mu ale doneslo, že zdejší kuchyni nově velí Jan Kvasnička. Ten v minulosti působil také ve staroměstském Zdenek’s Oyster Baru, kde výtečně zpracovávají plody moře, nebo vyhlášené Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě. Jeho kulinářský styl ovlivnila praxe v laiky i odborníky výborně hodnocených australských restauracích Forty One či Iceberg, kde vařil ještě jako student Kulinářské akademie Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.