Tuňák v nori řase s wasabi kaší a zeleninou
Foto: Pavel Vítek
Růžové "očko" šťavnatého masa jedné z nejchutnějších ryb, obkroužené mořskou řasou. Sousto zdravé, lahodné, které navíc tak svůdně křupne v krustičce.

Časy, kdy nám mořské ryby na talíři nevoněly, jsou naštěstí už dávno pryč, je totiž z čeho vybírat. Losos, tuňák, halibut, mořský ďas, mořský vlk… Pravda, těžko srovnávat s dnešní nabídkou dřívější čtvereček mrazené tresky, v lepším případě nějakou tu rozmrazenou podkovu.

Současné možnosti dát si rybu chlazenou a krásně čerstvou se prakticky neliší od zemí, které mají moře. Tak už zbývá jen si vyhrát s přípravou. Co přidat trochu exotiky? Stačí pár drobností a je překvapivé, co to na talíři udělá jenom s kouskem ryby a bramborovou kaší.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.