Studená papriková polévka s ananasem
Foto: Ladislav Adámek - Sportimage.cz
Trattoria Aldente Gourmetgurua zaujala skvělou italskou kuchyní. Za vrcholy nového menu považuje pansotti plněné sušenými rajčaty a mozzarelou a parmazánové risotto.

Restaurace Aldente trattoria e vineria italiana funguje ve staroměstské Vězeňské ulici od roku 2003. Gourmetguru se usadil do prostorného sklepení s prosklenou vinotékou, z níž zvolil prosecco, a pak už přišel na řadu předkrm v podobě skvělého caprese netradičně doplněného pomerančovo-medovým dresinkem. Ten se k mozzarele a rajčatům Kumato překvapivě skvěle hodí.

Sušená květová špička Picanha v bylinkách s nakládanými houbami portobello, která přišla vzápětí, nadchne sladěnou chuťovou kombinací. Ve studené paprikové polévce překvapí ananas, jemuž však Gourmetguru brzy přišel na chuť.

Také osvěžující míchaný salát s kantaloupským melounem a fíkem obsahoval překvapivou složku – jahody. Ty se dohromady s fíky v ústech rozplývaly a salátové listy jejich sladkou šťavnatost skvěle zvýraznily.

Míchaný salát také podpořil chuť na těstoviny. Gourmetguru ochutnal pansotti plněné sušenými rajčaty a mozzarellou. Přelité byly lehkou červenou omáčkou z aromatických rajčat San Marzano s bohatou nasládlou chutí. A jaké těstoviny jsou v trattorii nejoblíbenější? "Naši zákazníci se už tři roky vracejí na těstoviny tagliatelle s hříbky, sýrem taleggio a klobásou salsiccia. Dlouhodobě vedou na žebříčku nejprodávanějších jídel, před nimi už je jen tiramisu," upřesnil šéfkuchař Tomáš Kopecký.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.